torstai 1. marraskuuta 2012

CONCURSO DE NOVIEMBRE

Otro concurso para este mes. Hay un premio para el ganador así que todos a participar. Arvon voittajan ja hän saa palkinnon tässäkin kuussa, joten ei kun osallistumaan!

MIKSI MIELESTÄSI KANNATTAA OPISKELLA ESPANJAN KIELTÄ?

Miksi olet aloittanut espanjan opinnot? Onko oppimastasi ollut jo hyötyä jossain tilanteessa? Mistä erityisesti pidät espanjan opiskelemisessa? Mitä toivot opintojesi avulla saavuttavasi? 

Vastaa kommentoimalla tätä kirjoitusta. Muistathan lisätä vastaukseen nimesi ja tiedon siitä, mistä ryhmästä olet!

6 kommenttia:

  1. Espanjan alkeet/Loimaa/ Kirsi Toivola
    Aloitin alkeet uudestaan muutaman vuoden tauo jälkeen. Olen ihastunut espanjan kieleen ja kulttuuriin vanhemman tyttäreni innoittamana. Hänen haaveenaan on espanjan ja englannin kielen opettajan ura. Minä taasen haaveilen eläkepäivistä Espanjan auringon alla, jolloin kielen osaamisesta olisi varmasti hyötyä :)Yksi serkuistani asuu espanjassa ja on naimisissa espanjalaisen kanssa. Heidän kanssaan olisi mukava päästä yhteyksiin...

    VastaaPoista
  2. Espanjaa edistyneille/Loimaa/Sampsa Hakala
    Aloitin opinnot edellisen elämänvaiheeni innoittamana. Olen käynyt Malagan seudulla muutaman kerran, ja kyllähän jo pelkkien kylttien/kauppojen nimien sisällön käsittäminen tuo onnistumisen iloa. Saatika se, että kykenee tilaamaan ravintolassa jotain espanjaksi. Nyt on vahvasti suunnitelmissa, että lähden tammikuussa käymään jossain Etelä- tai Väli-Amerikan maassa. Kuuba ollut ykkösenä suunnitelmissa, musiikin ja menneen maailman kaikujensa kuten ikiliikkuja-amerikanrautojensa vuoksi. Jos muuten jollain on reissukokemusta sieltäpäin tai mistä tahansa lattareista, niin olisi mukava lukea kommentteja. Jaanakin saa vastata... ;)
    Espanjan opiskelussa pidän erityisesti preteritin/imperfektin kakofonisesta maailmasta, joka karistaa tehokkaasti mahdolliset etevyysluulot (vrt. kurssini nimitys)...

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kirsi ja Sampsa vastauksistanne! Hienosti perustellut kommentit - kun on itselle selvää, minkä takia espanjaa opiskelee, se varmasti auttaa paukuttamaan päähän epässäännöllisten verbien taivutuksia ym. vähemmän mukavia asioita! :)

    Sampsa, kuinkas sattuikin... Palataan tähän Kuuba-teemaan viikon päästä tunnilla! ;)

    Ja jos preteritin ja imperfektin erot noin "miellyttää", niin odotas, kun päästään subjunktiivin maailmaan! :D

    VastaaPoista
  4. Espanja 4/Loimaa/Pasi Revo
    Aloitin espanjan opinnot,koska olen kiinnostunut Espanjasta ja eritoten Barceloonasta!Kaksi kertaa olemme käyneet siellä ja ensi kesäksi on jo varattu seuraava matka,jolloin lapsetkin pääsevät mukaan!!!kyllä sen on huomannut,että vähäinenkin kielen osaaminen auttaa ja monessa paikassa on huomannut,että ns."palvelu pelaa"kun edes vähän ymmärtää ja osaa kieltä!!!Ja antaahan se lisää intoa opiskeluun kun huomaa pärjäävänsä vieraalla kielellä!Joskus,kun tuntuu ettei asiat millään meinaa mennä"laatikkoon"ja on sellainen olo,että leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä,niin täytyy yrittää muistella niitä hetkiä kun viime reissulla selvisin siitä ja siitä tilanteesta espanjaksi:)Ja suuri kiitos tietysti kuuluu opettajalle,koska aiheet ja opetus on mielekästä!KIITOS!Haaveitahan täytyy olla,niin olisihan se hienoa joskus asua edes osa vuodesta espanjassa ja oikea unelmien täyttymys barceloonassa....

    VastaaPoista
  5. Riitta Puskala/ kertauskurssi ja opintomatka Espanjaan
    Olipa kerran monta ihanaa lomaa Espanjassa aivot täydellisesti narikassa, kun kaveri hoiti kaiken puhumisen. Sitten kuului päästä naksahdus, ja lähdin sekä kieliopintoihin että flamencokurssille. Kumpaankin jäin heti koukkuun: tanssiin koska se oli niin vaikeaa ja kielen koska se oli niin helppoa. Nykyään on kummassakin sekä hyvät että haasteelliset hetkensä ja aivot, toivoakseni, pysyvät virkeinä.

    VastaaPoista
  6. Lähes kaikki lomamatkani ovat suuntautuneet espanjan turistikohteeseen viimeisen 15 vuoden aikana. Ajattelin, ettei kohde ole vaihtumassa jatkossakaan ja päätin aloittaa kielen opiskelun 2 vuotta sitten.
    Paljon en vielä osaa, mutta eron entiseen huomaan jo nyt. Vaikka olen sanonut vain muutamia yksinkertaisia lauseita alkeellisella espanjan taidolla, se on riittänyt. Olen asioinut apteekissa, kaupassa, hotellissa, ravintolassa ja bussissa. Paikalliset arvostavat sitä, että koetan puhua espanjaa. Saan ehkä ystävällisemmän hymyn ja parempaa palvelua, jo niiden takia kannattaa opiskella kieltä.
    Pidän meidän ryhmästä ja tietenkin opettajasta, molemmat ovat tärkeitä motivaation kannalta. Tunneille on mukava tulla. Opetus on monipuolista ja käsittää myös kulttuuria ja elämäntapaa, joissa on toisinaan paljon ihmeteltävää varsinaissuomalaiselle.
    Jo nyt olen saavuttanut paljon. Tuttu turistikohde on muuttunut uudeksi maailmaksi, jossa näen, kuulen ja havaitsen asioita enemmän kuin ennen. Toivon saavuttavani kielitaidon, jolla pärjää turistialueiden ulkopuolellakin.
    Espanja 3 Loimaa/Tiina

    VastaaPoista